Gnistrande bubblor

på slottet

Gnistrande bubblor

på slottet

Ljuvliga lyxiga champagne!

Vi älskar champagne så hos oss står champagnen i fokus på hela slottet. Champagnemiddagar, champagneprovning, champagne treat.
Ja, när är det opassande att dricka champagne egentligen? Vi säger som Coco Chanel: ”I only drink champagne on two occasions. When I’m in love and when I’m not.”

Champagneupplevelser

Champagneprovning varje lördag

Upplev en bubblande lördag med champagneprovning Vill du lära dig mer om en av världens mest ädla dryck, champagne? Avsluta gärna med en fyrarätters middag i vår restaurang.

Champagnemiddag

Ta med vännerna eller dina käraste och njut av en trerättersmiddag med champagne till varje rätt för en bubblande kväll.

Champagne Treat

Champagne, gourmetsnacks och spa-behandling. En lyxig paus i vardagen. Unna dig en glas champagne med utvalda snacks och njut före/efter av en behandling i slottets ena flygel.

Time For Champagne!

Champagne & slottets gourmetsnacks. Säg de tre magiska orden och vi kommer servera dig ett glas champagne och en bricka utvalda snacks.

false

Champagneprovning

I vår vinkällare gömmer sig champagne från de allra finaste champagnehusen som till exempel Ayala och Bollinger. Bollinger är ett legendariskt och anrikt champagnehus i elitklass, grundat 1829 av Madame Liliy Bollinger. Här går kvalitet före allt och de har som enda champagneproducent officiellt kvalitetsdeklarerat sitt vin. Ayala grundades redan 1860 när Edmond Ayala fick slottet i bröllopsgåva av sin blivande fru. Deras kärlekshistoria var början på det prestigefyllda champagnehusets långa historia.

I vinkällaren erbjuder vi våra gäster bubblande champagneprovningar. Aktiviteten går ut på att ha roligt och få lära känna champagne. Vi får lära oss om tillverkning, process, vilken mat som passar att dricka till.  Upplägget kan se lite olika ut beroende på men under en standardprovning testar vi tre olika typer av champagne. Läs mer om våra champagneprovningar här.

Vi tycker som Madame Bollinger:
”I drink my Champagne when I’m happy and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone. When I have company I consider it obligatory. I trifle with it when I’m not hungry and drink it when I am. Otherwise I never touch it – unless I’m thirsty.”